Otomobiller

Mercedes’ten sürücünün aklını okuyan yeni otomobil konsepti

Mercedes akıl okuyan yeni otomobilMercedes’in yeni konsept tasarımı Vision AVTR eller serbest otomobil kullanımını bir üst seviyeye taşıyor. Akıl okuyan bilgisayar arayüzü ile yeni Mercedes Vision AVTR sürücünün beynini ve hareketlerini yorumlayarak geleceğin akıllı otomobiline göz kırpıyor.

Mercedes firması Vision AVTR vizyonunu ilk kez geçtiğimiz sene CES 2020 Fuarı’nda Disney ve Avatar film serileri ortaklığıyla tanıtmıştı. Mercedes, BCI teknolojisini mevcut ses ve hareketle kontrol yaklaşımının bir adım öteye taşıyan bir yenilik olarak tanımlıyor. Beyin kontrolü ile araç sürücüleri hiçbir hareket yapmadan klima ve müzik ayarlarını değiştirebiliyor.

Mercedes Vision AVTRAraç sürücüleri kafalarına takılan bant şeklindeki bir giyilebilir teknoloji sayesinde araç ile aralarında bir bağlantı oluşturabiliyor. Ardından sürücü bilgi ekranındaki ışıklara odaklanarak çeşitli fonksiyonları devreye sokabiliyor.

Vision AVTR MercedesHenüz başlangıç aşamasındaki bu teknoloji hiç kuşkusuz bütün artıları ve eksileri ile üzerinde pek çok çalışma yapılmasını gerektiriyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 6

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir