Tasarım Ürünler

Vitesli kalem

Çocukluğumuzda yan tarafındaki düğmeleri indirerek uç rengi değiştirilebilen çok uçlu tükenmez kalemleri hatırlayanlar vardır. En azından bir YouTube yayıncısı bu kalemi hatırlamış ve eski modelin daha gelişmiş hali olan vitesli bir tükenmez kalem tasarlayıp üretmiş.

Manuel vitesli kalem bakır ve alüminyum gibi ham maddeler kullanılarak tamamen sıfırdan üretilmiş el işi bir ürün. Kalemin iç yapısı eskiden hatırladığımı kalemlerden çok da farklı değil ancak tasarımcı Jony ürüne manuel bir otomobil vitesi şeklinde mekanizma ile minyatür bir debriyaj pedalı ekleyerek farklılığını ortaya koymuş ve ürüne dikkat çekmeyi başarmış.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




5 ileri 1 geri vites

Manuel vitesli ve debriyaj pedallı tükenmez kalemde mavi, yeşil, kırmızı ve (en çok kullanılan olduğu için) iki adet siyah olmak üzere toplam beş renk mekanizması bulunuyor. Kalemin üst kısmındaki vites mekanizması debriyaj ile birlikte uç değişimini gerçekleştirirken ve geri vites seçeneği de silgi kullanmaya imkan tanıyor.

Vitesli kalem tasarımcısı Jony’nin YouTube kanalında cebe sığacak boyutlarda hidrolik araç krikosu, 2.4 cc benzinli motor ve kullanışsız bir joystick robot gibi dikkat çekici ürünler de mevcut.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 23

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir