Tasarım Ürünler

Kendi kendine toplanan şarj kablosu

Apple’ın kablosuz şarj teknolojileri mobil cihazlar açısından en büyük rahatsızlıklardan biri olan kablo karmaşası ve dolanan kablolar derdine derman olmaya aday durumda. MagSafe ve manyetik kablosuz şarj yapabilme olanakları ile şarj tasarımları oldukça ilginç hallere gelmeye başladı ancak kablosuz şarj teknolojisi hız bakımından kablolu şarja kıyasla hâlâ gölgede kalıyor.

Otomatik toplanan şarj kablosu

Bununla beraber, bilgisayar ortamlarının vazgeçilmez bir unsuru olan USB şarj kabloları da şarj etme ve data aktarma konularında hızlı avantajına sahip olmalarına rağmen birbirlerine ve kendilerine dolanarak karmaşa yapmaları ile kullanıcılara sıkıntı yaratmaya devam ediyor.

şarj kablosu

Benzer bir teknoloji tasarımını Geleceğe Dönüş filminden esinlenilen otomatik bağcıklı spor ayakkabı projesinden hatırlayanlar olacaktır. Çok da başarılı olamayan o projenin aksine kendi kendine toplanan şarj kablosu bilim kurgusal olmanın ötesinde son derece yenilikçi ve kullanışlı bir çözüm sunmaya aday.

Teknoloji dünyasında kabloların birbirine dolaşması sıkıntısından kurtulma imkanı neredeyse yok gibidir. Bu sıkıntıyı çözmeye yönelik çeşitli çözüm tasarımları olmakla beraber bu çözümlerin hepsi kablonu dışında bir harici müdahale veya aksesuvar kullanımını gerektiren yöntemler içeriyor. Bu düşünceden yola çıkılarak tasarlanıp geliştirilen lūp projesi bu sıkıntıları kablonun kendi içerisinde çözmeyi hedefliyor.

Kablosuz şarj teknolojisinde kullanılan mıknatıs özelliğinden yararlanılan lūp tasarımı normal kabloların aksine şerit gibi düz bir yapıya sahip. Kendi kendine toplanan lūp şarj kablosu kompakt yapısı sayesinde çantanızda veya cebinizde kolayca taşınabiliyor.

İlk bakışta basit ve kolay gibi görünen bu tasarım aslında kablosuz şarj görevi gören kısımlarla özellikle data taşıyan elektrik şarj kısımları arasında çakışmaları önleme gibi son derece önemli bir sorunu çözmek zorunda olduğundan hiç de kolay bir süreç değil.

Kendi kendine toplanan lūp şarj kablosu cepte dağılmadan kolay taşınabilen yapısı ile kullanıcıların yaşamını kolaylaştıran bir ürün olmaya aday.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 23

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir